AMIANT

Què es el AMIANT?

L'amiant o també anomenat asbest, és el nom d'un grup de minerals metamòrfics fibroso. Estan compostos de silicats de cadena doble, aquests són resistents a altes temperatures.

Aquest s'ha fet servir en minerals de construcció, per exemple en teules, rajoles, productes de ciment amb asbest, també de fricció com embragatges d'automòbils, frens, en alguns materials tèxtils termoresistents, entre s'altres.

Les autoridades mèdiques van demostrar que els productes relacionats amb l'asbest/amiant provoquen càncer amb una elevada mortalitat des de l'any 1906, pel que a principis de l'any 2000 es va començar a prohibir en els països desenvolipats quedant totalment prohibit a la Unió Europea a partir de l'any 2005.

Rehabilitacions Herrom5, S.L., som especialistes en RETIRADA D'AMIANT, autorizats per la Generalitat de Catalunya, sota RERA Nº 61/AB/12.

Els nostres vehicles estan homologats per l'Agència de Residus de Catalunya per al transport de residus a l'Abocador Autorizat.

Realitzem les Mesuraments Ambientals i elaborem els Plans Especifics correspondients.

NOSTRE PERSONAL

Inscrits al RERA (61/AB/12)

Realitzem l'extracció de l'amiant mitjançant tècniques tradicionals i/o técniques verticals.

El nostre personal está deguament capacitat amb formacions i títols homologats, per a aixó comptem amb la col·laboració de MPE i el Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona.

 

 

MESURES DE SEGURETAT


Els treballs es realitzen, complint amb la normativa per als treballs amb amiant, com ho indica la legislació vigent. Els nostres equips d'aspiradors estan homologats per a la descontaminació de la zona de manipulació d'amiant i compten amb l'eficàcia dels seus respectius filtres, com ho requereix el reglament, fins al 99,997% en el seu ús segur.

 

UNITAT DE DESCONTAMINACIÓ


Complit amb l'article 17 del RD 396/2006 del 31 de març se instal·la a cada obra una cabina de descontaminació amb las seves respectives duxes homologades, per a la neteja i descontaminació del personal que ha estat en contacte amb l'amiant.

MESURAMENT AMBIENTAL 

Els nostres técnics estan acreditats per a la realizació dels mesuraments dels personals per a la comprovació de l'exposició laboral del treballador a l'amiant, com així també la realització de presa de mostres ambientals per a la posterior mesurament de fibres d'amiant per miscrocopi òptic.

 

 

GESTIÓ DE RESIDUS D'AMIANT

Tote els residus d'amiant que s'han extret són transportat mitjançant els nostres vehicles autorizats per l'Agencia de Residus de Catalunya a l'abocador autorizat, mitjançant treus homologades i degudament etiquetades, cumplint amb totes les mesures de seguritat.

 

 

Normativa de l'amiant / Legislació vigent
BOE-A-2006-6474-consolidado.pdf
Documento Adobe Acrobat [587.5 KB]
Versión para imprimir | Mapa del sitio
REHABILITACIONS HERROM5, S.L. C/ Foc Follet 109 - 111, Bajos Tel.: 931 791 232 / 672 225 467 obres@herrom5.com © HERROM5